Zoek
Filters

Vogelnestjes

Vogelnestjes met courgette! Een echte klassieker, maar dan in een nieuw en dieet-proof jasje! 😋
.
Ingrediënten voor 4 personenr:
- 200 g mager kippengehakt
- 200 g americain natuur
- 1dike ui
- 2 teentjes look
- 2 eetlepels Brinta (dat zijn 100% volkoren tarwevlokken)
- 2 courgetten
- 1 gele paprika
- 250 g kastanjechampignons
- 5 eieren
- 250 ml soja cuisine light
- Peterselie
- Peper en zout
- 1 blokje groentebouillon
- 1 koffielepel harissa
.
Bereidingswijze:
- Kook de eieren ongeveer 5 minuten en laat ze daarna even afkoelen.
- Snij de ui zeer fijn en meng deze onder het gehakt, de americian en de Brinta. Voeg 1 rauw ei toe en meng alles met je handen. Je mag dit rijkelijk kruiden met peper uit de molen en eventueel wat currypoeder.
- Snij 1 courgette in dunne lange plakjes met een mandoline om te gebruiken als “nestje”.
- Neem een ovenschotel en eventueel een serveerring (dit maakt het iets makkelijker). Leg de courgetteplakjes tegen de binnenkant serveerring, zodat ze een omhulsel vormen. Leg wat gehakt op de bodem, leg er het gekookt (geschild) ei bovenop en bedek het volledig (naast, rond en op) met gehakt. TIP: verdeel vooraf je gehakt in 4 porties zodat je weet hoeveel je moet gebruiken per nestje.
- Plaats 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Snij intussen de champignons in 4 en de gele paprika en courgette in blokjes. Stoof deze aan in één eetelepel olie met de geperste look en de harissa en verkruimel er een blokje groentebouillon over.
- Wanneer de groenten gaar zijn, giet je er de lightroom over en verdeel je de saus over je ovenschotel.
- Plaats opnieuw 10 minuten in de oven.
- Serveer met sla, tomaatjes en een aardappel in schil!

Toon als
Sorteren op
Tonen per pagina