Zoek
Filters

Meten is weten

Vooraleer je aan een dieet begint, is het erg belangrijk om informatie te hebben over het evenwicht in je lichaamssamenstelling, je bio-actieve celmassa (spieren & organen) en je basisenergiebehoefte. Het is op basis van deze informatie dat, samen met jou, de aanpak gekozen wordt die voor jou het meest haalbaar is. Welke aanpak maakt dat je geen honger moet lijden, je lichaam optimaal voedt én een gezond gewicht nastreeft? Het is dankzij deze welbepaalde aanpak op maat, dat je je fit én energiek zal voelen. Een BIVA meting maakt deel uit van elke dieetconsultatie en geeft je een eerste beeld van welke dieetstrategie bij jou het meeste kans op slagen heeft. Via onderstaande bollen kan je een afspraak maken.

Hoe meten we dit?

Dit gebeurt dmv een wetenschappelijk gevalideerde BIVA-analyse (Bio-elektrische Impedantie Vector Analyse) met de fasegevoelige BIVA. (Dit is een medisch gevalideerde meting die eenvoudig uit te voeren is.) De meting wordt al liggend uitgevoerd, omdat het vochtgehalte van je hele lichaam belangrijk en bepalend is.

Stap 1 - Aanbrengen elektroden:

Op (rechter)hand en (rechter)voet worden 4 elektroden aangebracht. Via 2 elektroden wordt een niet voelbare stroom door het lichaam gestuurd. De 2 andere elektroden meten de wijzigingen in deze elektrische stroom.

Stap 2 - Meten weerstand lichaamsweefsels:

De elektrische stroom meet de weerstand van je lichaam. Weerstand (impedantie) is eigenlijk de mate waarin de elektriciteit door je lichaam stroomt of door je lichaamsweefsels gestopt wordt. Als reactie zullen de lichaamscellen deze stroom even opslaan, vooraleer weer verder te laten stromen. Deze reactie geeft een maat aan van de hoeveelheid en de kwaliteit van je lichaamscellen.

Stap 3 - Analyse:

De software zet via medisch gevalideerde formules, deze waarden om in een uitgebreide analyse van je lichaamssamenstelling. Dankzij de exclusieve BIAGRAM® en BIAVECTOR® evalueert de erkende diëtist in één oogopslag of je lichaam te weinig, te veel of voldoende vocht bevat en hoe dit in je lichaam verdeeld is. Deze informatie zal er dus voor zorgen dat je bio-actieve celmassa, je vetmassa en je basisenergiebehoefte correct kunnen geëvalueerd worden.

Evenwichtig vermageren betekent dat je bio-actieve celmassa behouden wordt of toeneemt en je vetmassa afneemt. Je lichaamssamenstelling wordt voor de start en vervolgens regelmatig gemeten en geëvalueerd. Het de beste manier om te zien hoe je lichaam op al je inspanningen reageert.


En een uitstekende rode draad om je schema zo maximaal mogelijk te personaliseren en eventueel gaandeweg aan te passen.

Toon als
Sorteren op
Tonen per pagina