Zoek
Filters

Tiramisu

Voor 4 (grote) porties

  • 250 g Ricotta
  • 60 g Sukrin
  • 3 eieren
  • 100 g gepofte graankorrels (spelt, tarwe, rijst, quinoa,…)
  • 500 ml sterke koffie
  • 2 eetlepels (30 ml ) Amaretto
  • CanKao (of nesquick)

Zet 2 tassen (sterke) koffie, voeg daar de Amaretto en 30 g sukrin aan toe. Giet dit over je gepofte graankorrels en laat zeker 10 min weken. Zorg dat je granen niet meer in een plas staan, alle koffie die niet opgenomen is giet je weg.

Scheid de dooiers van het wit en meng de dooiers met de Ricotta en 20 g Sukrin, klop dit luchtig op met een garde tot de massa verdubbelt. Meng de eiwitten met 10 g Sukrin en klop op tot ze volledig stijf zijn. Schep het Ricotta mengsel voorzichtig onder het stijfgeklopte eiwit.

Omdat de graankorrels niet zo goed aan elkaar blijven plakken dan echte koekjes kan je best met individuele porties/glaasjes/potjes werken. Leg onderaan de kommetjes 2 eetlepels graankorrels, druk deze goed aan. Schep er 2 eetlepels beslag op en terug een laagje  graankorrels (niet meer aandrukken deze keer) en terug 2 eetlepels beslag. Werk af met een klein beetje poedercacao.

@ teambelgium. Alcohol staat op de antidopinglijst!! Kook daarom de Amaretto even op (dan verdampt de alcohol). Omdat je ook een beetje smaak verliest voeg je nog 1 eetlepel bitter amandel-aroma toe.