Zoek
Filters

DNA Dieet Test & Voedingsadvies

"once in a lifetime" , je dieet aanpassen aan je DNA

Bij ons kan je je dieet laten aanpassen aan je unieke DNA.  Daarvoor doen we beroep op nutrigenomics, dat is een vrij nieuwe wetenschap die op basis van een DNA-analyse nauwkeurig je metabolisme in kaart brengt. 99% van ons menselijk DNA is bij alle mensen gelijk. Wat ons interesseert is die 1% die het verschil maakt. Die 1% die maakt dat jij blauwe en ik bruine ogen heb, in de wetenschappelijke literatuur “SNiPS” genoemd. We meten 384 genetische variaties met betrekking op onder andere gewichtsverlies, reactie van lichaamsbeweging, intoleranties en detoxificatieproces van het lichaam. Ons doel is om tot een gepersonaliseerd fitheids-, afslank- en/of gewichtsbeheersingsplan te komen.

 

Vertrekpunt: jouw unieke DNA!

Sarah Fierens, Tamara Buelens en Tanja Callewaert zijn geen gewone erkende diëtisten, maar biomedisch en orthomoleculair hoogopgeleide Health Care Professionals die een zeer gefundeerd wetenschappelijk antwoord bieden op talrijke gezondheidskwesties. Zij helpen je op een medisch verantwoorde manier overtollige kilo’s kwijt te raken en kunnen een voedingsplan opmaken dat past bij jouw DNA. Ze houden rekening met hormonaal onevenwicht en hechten veel belang aan het optimaliseren van je dieet richting een gezonde darmfunctie en een optimaal immuunsysteem.

Boven dit alles sta JIJ, je persoonlijkheid, je situatie en je motivatie. Als je dat combineert met menselijke biochemie, orthomoleculaire inzichten en 20 jaar ervaring van je persoonlijke diëtiste,  heb je de perfecte begeleiding naar een gezond leven met een ideaal gewicht, vol energie.

Deze DNA-test kunnen uitvoeren is voor ons de kers op de taart. Nu kunnen we echt tot in het kleinste detail een dieet schrijven dat volledig gepersonaliseerd is. We kunnen nu niet alleen op basis van onze kennis, opleiding en ervaring inschatten hoe jouw metabolisme werkt, we kunnen het tot in detail gaan bepalen. Via deze test meten wij ;

o   welke energiebron, koolhydraten of vetten het best worden gemetaboliseerd;

o   hoe je lichaam kan reageren op lichaamsbeweging en welke soort het meest effect zal hebben;

o   welke voeding ontstekingen veroorzaakt bij jou en je metabolisme vertraagt;

o   of je bent voorbestemd om intoleranties of voedselovergevoeligheden te ontwikkelen;

o   hoe je lichaam omgaat met het verwerken van bewerkte voedingsmiddelen.

Op basis van deze resultaten stellen wij een persoonlijk voedingsschema op. Je hoeft zelf niet uit te zoeken wat en wanneer je nu welke voeding neemt en hoe je beweging best kan inlassen in je levensstijl.

We gaan samen op zoek naar jouw ideaal dieet. We maken een persoonlijk voedingsschema waardoor je zelf niet het hele rapport moet interpreteren. Je krijgt een persoonlijk eetschema en we helpen je menu’s en recepten te verzamelen. We zoeken “the next best thing” voor adviezen die je moeilijk kan volhouden.

 

Voor wie?

Weet je wel wat gezond eten is, kan je een dieet best wel even volhouden maar loopt het nadien mis? Volg je een dieet vrij goed maar levert het geen resultaat? Dan is dit je oplossing. Er zullen helaas altijd beperkingen zijn, maar als je inspanning meteen wordt beloond met resultaat dan is je keuze snel gemaakt, toch?  Een levenslang advies op basis van unieke en individuele lichaamskenmerken- stuk voor stuk te lezen in je eigen DNA.

Op alle vragen die je je nu stelt (bvb. kan ik niet beter stoppen met diëten, of weer een nieuwe hype uitproberen, misschien moet ik gewoon echt alle vetten of koolhydraten drastisch schrappen) krijg je nu een antwoord. Een ECHT antwoord, niet alleen gebaseerd op een vragenlijst of expertise en ervaring, maar ook op basis van je eigen DNA, zwart op wit gemeten en getest.

Als je eet wat je lichaam goed verwerkt, dan krijg je zoveel voordelen; je zal beter slapen, minder stress hebben, actiever worden, mentaal sterker staan, en natuurlijk ook je ideale gewicht kunnen bereiken. Literatuur, wetenschap en unieke individuele verschillen gaan vanaf nu hand in hand in het opstellen van het meest gepersonaliseerde voedingsadvies.