Zoek
Filters

Claudia verloor 18 kg door kleine aanpassingen

Hallo iedereen,

Ik ben Claudia en ben in augustus gestart bij Villa Vitta. Dit omdat ik het moeilijk kreeg om mijn gewicht in de hand te houden. Ik ging met een klein hartje op consultatie niet weten wat mij te wachten stond. Mijn eerste gedacht was :  ik ga veel lekkernijen moeten laten. Doch door Tamara werd ik al snel gerust gesteld. De eerst volgende metingen bevestigden mijn gevoel meteen. Aan de hand van deze metingen werd een schema opgesteld wat ik ongeveer kan eten en met bijpassende voorbeelden. Toen dacht ik meteen ‘ok, dit lijkt niet onhaalbaar’.

Mijn “streefdoel” was 10kg minder, maar het ging vlotjes zodat ik in totaal 18kg afgevallen ben. Dit door de goede opvolging en nuttige tips. Mijn vroegere maaltijden waren op zich wel gezond maar werden “gefinetuned” door enkele kleine aanpassingen.
Mijn voedingsaanpassingen waren voornamelijk :
1. Ontbijt: welk soort yoghurt best te eten en veel soorten leren kennen😊, hoeveel havermout,…
2. Tussendoortjes: wat kan ik eten als tussendoor en hoeveel
3. Maaltijden: waarmee koken, hoeveelheden, wat is goed en minder goed, recepten waar ik zelf niet   zou opkomen en die voor ongelofelijk veel afwisseling zorgden.


Ik vind het zeker te vermelden waard : ik heb dit resultaat enkel behaald door op mijn voeding te letten. Sporten zat er spijtig genoeg niet in doordat ik met een rugproblemen te kampen had. Na de nodige kiné is mijn rug aan de beterhand, waardoor ik ben gaan lopen en krachtoefeningen ben beginnen doen. Ik heb sinds eind december geen opvolging meer, doch ik kan mijn behaald gewicht behouden door de nuttige tips en beweging.
Af en toe mag er gezondigd worden maar met mate natuurlijk. In het begin van dieet at ik geen frietjes maar dat staat nu terug wekelijks op het menu zonder mij hierover “schuldig” te voelen.

Deze mentale boost kwam er ook door Tamara en is een zeer belangrijk onderdeel van mijn ondernomen stappen. Ik maakte om de 2 weken een afspraak bij Tamara en als ik het even moeilijker had of enkele vragen had maakte ze steeds tijd voor me vrij.  Dikwijls maakte ik nog een afspraak tussendoor. De stimulans, wetende dat ik er altijd terecht kon en wanneer ik zelf wou was voor mij zo belangrijk !


Ik ben een persoon die meestal ergens volledig voorgaat. Daarom had ik een traject met bodysculptor erbij genomen. Wat ook helpt met het verminderen van het aantal centimeters. Dit is een half uurtje relaxen en toch Kcal verbranden hoe leuk is dit 😊


In het aansluitend winkeltje koop ik maaltijdrepen en shakes. Laat me duidelijk zijn, dit is niet om dagelijks te gebruiken maar meer als een hulpmiddel tijdens momenten dat ik weinig of geen tijd heb om te eten. In mijn drukke agenda leek het mij een betere oplossing dan helemaal niets te eten.

Tot slot rest mij nog een wel gemeende dank u wel voor Tamara en Tanja. Zonder jullie hulp en motivatie was mij dit misschien nooit gelukt !