Zoek
Filters

Bananenbrood met pompoen

Wat heb je nodig:

  • 250 g pompoen
  • 150 g havervlokken
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 grote (150g) banaan
  • 3 eieren
  • 50 g Tagatesse / Canderel sugarly
  • 25 g amandelschilfers
  • 25 g noten

Hoe maak je het:

Stoom de pompoen in de microgolf (Lékué steamcase = 6 min).

Meng deze met de banaan en de 3 eieren (mix alles tot smeuïge massa).

Mix de droge havermout en voeg er de Tagatesse en amandelschilfers aan toe. Voeg als laatste de noten toe zodat er nog kleine brokjes noten zichtbaar blijven.

Meng natte en droge ingrediënten bij elkaar.

Leg bakpapier in de ovenschotel en spuit eventueel in met wat bakspray.

Stort je beslag in de schaal en bak gedurende 30 min op 170°C.

Prik even in het brood om te zien over het droog is vanbinnen voor je het uit de oven haalt.

Wil je weten of dit recept ook in jouw persoonlijke afslankstrategie past? Boek een consult bij je persoonlijke diëtiste of maak een afspraak voor een gratis dieetdiagnose.