Zoek
Filters

Terugbetaling

Kinderen

Kinderen met obesitas hebben recht op een vergoeding voor 6 sessies van minstens 30 minuten wat overeenkomt met een behandelingsperiode van 6 maanden. 

 

Medische diëten

Met uitzondering van de consultaties binnen een diabetes-traject en overgewicht bij kinderen betaalt het RIZIV geen dieetconsultaties terug. De mutualiteiten hebben hier een aparte regeling voor. Zij betalen gemiddeld  10€ terug per consultatie; dit varieert en is afhankelijk van bij welke mutualiteit u bent aangesloten. Raadpleeg hiervoor de website van uw eigen mutualiteit.

 

Vermageren

De mutualiteiten verschillen hier van elkaar. Maar gemiddeld betalen ze 10€ tot 15€ terug per consultatie (met een maximum van 4 tot 6 consultaties per jaar). De terugbetalingsregeling verschilt afhankelijk van bij welke mutualiteit u bent aangesloten. Raadpleeg hiervoor de website van uw eigen mutualiteit.

 

Topsport

Wie een topsportstatuut heeft onder Belgische wetgeving of is ingeschreven op één van de erkende topsportscholen in België geniet een terugbetaling van 10% van de jaarlijkse begeleidingskost bij Tanja Callewaert, erkende TOP-sportdiëtist.